Почетна › Forums › Можности за развој на туризам базиран на културното наследство во прекуграничниот регион › Helyi SEO Siker: Egy Budapesti Kávézó Eset Tanulmányozása
- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
lavadamcroberts
Guest<br>A “Kávé és Könyv” nevű, Budapest belvárosában található kis kávézó már évek óta működött, de a tulajdonos, Kriptovaluta bankkártya Kovács úr, érezte, hogy a helyi potenciál nincs kihasználva. Az üzlet kiváló minőségű kávéval és egyedi, könyves tematikájú atmoszférával rendelkezett, de a potenciális vendégek, akik a környéken kerestek “legjobb kávézó Budapest” vagy “könyves kávézó közelben” kulcsszavakra, nem találták meg őket az első oldalon. Ekkor Kriptovaluta bankkártya fordultak hozzám, mint helyi SEO-ra specializálódott tartalomíróhoz.
<br>
<br>A Kihívás:
A fő probléma az volt, hogy a kávézó digitális láthatósága elavult volt, és nem optimalizálták a Google My Business (GMB) profiljukat, valamint a helyi keresési szándékot. A versenytársak, nagyobb láncok vagy jobb online jelenléttel rendelkező független kávézók, domináltak a helyi SERP-ekben (Search Engine Results Pages).
<br>
<br>A Helyi SEO Stratégia:
<br>
<br>A stratégia három fő pillérre épült:
<br>
Google My Business (GMB) Optimalizáció: Az első lépés a GMB profil teljes körű átalakítása volt. Gondoskodtunk róla, hogy a pontos cím, nyitvatartás és telefonszám szerepeljen. Részletes, Kriptovaluta bankkártya kulcsszavakkal dúsított leírást írtam, amely kiemelte a “kézműves kávé”, “Buda Pest kávézók” és “reggeliző hely” helyi kulcsszavakat. Rendszeresen töltöttünk fel minőségi fotókat és ösztönöztük a vásárlókat vélemények írására, amelyekre gyorsan és személyesen válaszoltunk.Helyi Kulcsszókutatás és Tartalom: A weboldal tartalmát frissítettem. Külön oldalt hoztam létre a “Kávézók a [Konkrét Utca/Kerület] környékén” témában, és blogbejegyzéseket írtam, amelyek specifikusan a helyi eseményekhez és a környékbeli látványosságokhoz kötötték a kávézót (pl. “Miért érdemes szünetet tartani nálunk a Parlament látogatása után?”). Minden tartalomba beépítettem a helyi földrajzi megjelöléseket (geotargeting).
Helyi Linképítés és Citációk: Felkutattam a helyi blogokat, gasztronómiai magazinokat és a környékbeli vállalkozásokat (pl. könyvesboltok), hogy organikus hivatkozásokat szerezzünk. A helyi online címtárakban (citációkban) ellenőriztem, hogy a N.A.P. (Név, Cím, Telefonszám) adatok mindenhol konzisztensek legyenek.
Eredmények:
<br>Hat hónap elteltével a “Kávé és Könyv” jelentős javulást mutatott a helyi keresési eredményekben. A “local pack” (a térképes találati lista) megjelenése 45%-kal nőtt. A Google Maps-en keresztül érkező forgalom 60%-kal emelkedett, és a hívások száma a GMB profilból 35%-kal nőtt. Kovács úr megerősítette, hogy a beérkező új vendégek gyakran említették, hogy “a Google-ben találták meg őket”. A helyi SEO stratégia sikeresen fordította a digitális láthatóságot valós bevétellé.
<br> -
AuthorPosts