• This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    simonne3104
    Guest

Həyatımda ən uzun gözləmələrdən biri idi. Hava limanında oturmuşdum. Təyyarə gecikmişdi, nə qədər gözləyəcəyimi bilmirdim. Üstəlik, telefonumun batareyası 25 faizdə idi və mənə iki saat əvvəl bildirmişdilər ki, uçuş təxirə salınıb. Nə edim? Kafe işləyirdi, amma içəri girmək istəmirdim. Şarj cihazım çantada idi, amma rozetka tapmalı idim. Terminalın bir küncündə boş yer tapdım. Telefonu qoşdum. Batareya yavaş-yavaş dolmağa başladı.

Ətrafda insanlar gəzirdi. Biri qaçırdı, biri uşağını sakitləşdirməyə çalışırdı, bir qoca kişi isə qəzet oxuyurdu. Mən isə darıxırdım. O qədər darıxırdım ki, saatın saniyələrinin necə keçdiyini sayırdım. Telefonumda nə edə biləcəyimi düşünməyə başladım. Oyunlar? Köhnə oyunlar darıxdırıcı idi. Sosial media? Orada da heç nə yox idi. Birdən ağlıma gəldi ki, əvvəllər dostum bir proqramdan danışmışdı. “Mostbet” deyirdi. Düşündüm ki, bəlkə yükləyim? Axı vaxt keçirmək üçün bir şey lazım idi. Telefonda axtarışa “download mostbet app” yazdım. Axtarış nəticələrinə baxdım. Rəsmi saytı tapdım, ora keçdim. Orada bir düymə var idi – “yüklə”. Basdım.

Yükləmə başladı. Faylın ölçüsü böyük deyildi. Bir neçə dəqiqəyə endi. Quraşdırma zamanı telefon xəbərdarlıq etdi – “naməlum mənbədən proqram quraşdırırsınız, davam edirsiniz?” Bir az düşündüm. Amma dedim, hava limanındayam, nə edə bilərlər? İcazə verdim. Quraşdırma tamam oldu. Proqramı açdım. Dizaynı çox sadə idi – qara və qızılı rənglər, böyük düymələr. İlk baxışdan xoşuma gəldi. Qeydiyyat üçün mənə yalnız telefon nömrəm lazım idi. Bir dəqiqəyə qeydiyyatdan keçdim. Proses o qədər sürətli idi ki, heç fərqinə varmadım.

İndi balansda pul yox idi. Düşünməyə başladım – nə qədər qoyum? Cüzdanımda 45 manat var idi. Bu pulu yolda xərcləmək üçün götürmüşdüm. 15 manat ayırdım. Dedim, uduzsam da təəssüf etmərəm. Kartımı əlavə etdim. “Download mostbet app” dediyim üçün mənə xüsusi bir bonus təklif etdilər – ilk depozitə 100% bonus. 15 manat qoydum, balansım oldu 30 manat. Yaxşı başlanğıcdı, hə?

Oynamağa başlamaq üçün slotlara baxdım. “Plinko” adlı bir oyun gördüm. Çox sadə idi – top düşür, müəyyən xanalara dəyir, hər xananın öz çarpanı var. Risk yox, məntiq yox, sadəcə şans. Mənə məhz bu lazım idi – heç düşünmədən vaxt keçirmək. 30 manatın hamısını qoymadım təbii ki. 1 manatlıq mərclər etməyə başladım. Top düşür, bəzən 50 qəpik qaytarır, bəzən 2 manat, bəzən heç nə. Balans 30-dan 28-ə, 28-dən 25-ə. Sonra birdən top mərkəz xanaya düşdü. O xananın çarpanı 10x idi. 1 manat 10 manat oldu. Balans 25-dən 34-ə qalxdı. Ürəyim oynadı. Yenə top atdım – 50 qəpik. Yenə atdım – 2 manat. Yenə – 5 manat. Bu oyunda bir ritm tapmışdım. Yarım saat ərzində heç böyük itkim olmadı, nə də böyük qazanc. Balans 30 manat civarında gəzirdi.

Sonra hava limanının anonsu səsləndi: “Uçuş daha 20 dəqiqə gecikəcək”. İnsanlar inildədi. Mən isə güldüm. Daha 20 dəqiqə demək, daha çox oynaya biləcəyəm deməkdi. Top atmağa davam etdim. Və o an oldu – top bir künc xanasına düşdü. O xananın çarpanı 26x idi. Mən o mərcə 50 qəpik qoymuşdum. Nə oldu? 13 manat. Balans 47 manata qalxdı. Nəfəsim kəsildi. 15 manat qoymuşdum bonusla 30 olmuşdu, indi 47 idi. Dayandım.

Dayandım və düşündüm: bu pulu çıxartmalıyam. Çünki təyyarə yaxında idi, və mən boş yerə risk etmək istəmirdim. “Download mostbet app” – bu üç söz mənə bir saatlıq əyləncə, üstəlik 32 manat xalis qazanc gətirmişdi. Çıxartma əmri verdim. 47 manat. Pul təxminən 10 dəqiqəyə kartımda idi. Elə həmin vaxt təyyarənin qeydiyyatı başladı. Çantamı yığışdırdım, telefonumu rozetkadan çıxartdım, və növbəyə durdum.

Təyyarədə oturub pəncərədən baxdığım zaman düşünürdüm – bu necə oldu? Mən sadəcə darıxırdım. Sadəcə bir proqram yüklədim. Sadəcə top atdım. Və qazandım. Heç bir böyük plan, heç bir “bu gün pul qazanacam” düşüncəsi yox idi. Sadəcə bir hava limanında gözləmə, bir boş vaxt, bir təsadüf. Və o təsadüf mənə 32 manat qazandırdı.

Evə çatanda arvadıma dedim: “Təyyarə gecikdi, amma dəyərmiş”. Nə demək istədiyimi başa düşmədi. Soruşdu: “Nə aldın?” Mən dedim: “Bilet ucuz başa gəldi”. Güldüm. Mənim üçün bu, sadəcə bir hekayə idi. Bir hava limanı hekayəsi. “Download mostbet app” düyməsinə basmaqla başlayan, Plinko topunun künc xanasına düşməsi ilə davam edən, və təyyarəyə minməklə bitən bir hekayə. Amma yaxşı hekayə. Çünki hekayənin sonunda qazanc var idi, əsəb yox idi, yorğunluq yox idi.

İndi həmin proqram telefonumdadır. Bəzən açıram, bir az oynayıram. Amma heç vaxt uduzduğum üçün peşman olmamışam. Çünki ən böyük qazancımı hava limanında qazandım. Və bu yadigar mənə həmişə xatırladır ki, bəzən gözləmək dəyər. Bəzən təyyarə gecikir, amma səbəbi var. Mənim səbəbim topun bir küncə düşməsi oldu. İnanın ya inanmayın, ama bu doğrudur. Hava limanı, Plinko, və 32 manat. Sadə. Real. Mənim.

Viewing 1 post (of 1 total)
Reply To: Bir neçə dəqiqəlik gözləmə
Your information: