Занаетчии од Република Северна Македонија

Цветанка Белички

Simple Du е нов бренд, формиран 2021 година од Цветанка Белички од Штип. Секоја изработка потпишана под ова име е рачна изработка. Почетоците на брендот

Александра Белички Ѓорѓиева

Александра Белички Ѓорѓиева – Lucky handmade shop Lucky handmade shop е бренд формиран во април 2020 година од Александра Белички Ѓорѓиева од Штип. Нејзиното хоби

Ивана Веселиновска

Ивана Веселиновска доаѓа од Зрновци. Таа произведува рачни изработки.Производството опфаќа неколку типа на рачни изработки и тоа: – корпи изработени од материјал- лен со везени

Бранка Спасовска

Бранка Спасовска доаѓа од Пробиштип. Таа изработува производи со машински вез репродукции на Пикасо во форма на слики, рачно везени велигденски торбички, велигденски украси и

Ванчо и Даниела

Здружение Јадрена Група на пчелари од Брегалничкиот регион Меден Исток- Кочани – Ванчо Кировски и Даниела Станкова Јадрена група на пчелари од Брегалничкиот регион „Меден

Душко Стефановски

Пехчевски домашни производи – Душко Стефановски Душко Стефановски од Пехчево произведува домашни производи, ајвар (лут и благ), слатко и сокови произведени и пакувани според сите

Даниела Кацарска Крстевска

Даниела Кацарска – Крстева од Пехчево произведува сапуни изработени од природни масти и масла (кокосово, бадемово, рицинусово, маслиново масло, животинска маст) со додаток на природни

Венцо Арсов

Венцо Арсов од Штип резба икони на стакло, ова негово хоби го има научено преку гледање на видеа на YouTube. Контакт 077/667-226

Венко Синадинов

Венко Синадинов од Виница рачно изработува дрвени сувенири, вртливи дрвени даски, садови за домаќинство и ресторанти (држачи за оцет, зејтин, сол и бибер), сите видови

Љубинка Механџиска

Љубинка Механџиска од село Русиново, Беровско, работи од 2001 година и изработува плетени производи и производи ткаени на разбој од природни материјали волна и памук.